От Helpbook: Бях нападнат от агресивни кучета до ресторант "Златна рибка"

Ако видите нередност, пишете в платформата ни

07.11.2022 | 17:48 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Бях нападнат от агресивни кучета до ресторант

През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info отново получихме сигнали за нападения от домашни и бездомни кучета. Наш потребител ни разказва за патилата си и как се е отървал от наранявания:

"Искам да подам сигнал за две нападения от агресивни кучета, отглеждани от Пътно управление по път 82 София-Самоков в участъка, близо до ресторант Златна рибка. Кучетата се намират в двора на Пътното (не знам точно как се води), намиращ се непосредствено до ресторант Златна рибка в посока София. Бях нападнат два пъти от едно и също куче на датите 8 и 30 октомври 2022 г. около 17-18 часа, движейки се с велосипед по пътя от Долни Пасарел към Кокаляне. Кучетата се намират в двора, но когато забележат движещ се велосипедист, започват да лаят и се събират на глутница по 2-3, тичат покрай оградата, излизат през портала на пътя, подгонвайки велосипедистите", разказва нашият потребител.

Според него едното куче е специално обучено да напада хора и вероятно и други велосипедисти са били нападани. Молбата е да се вземат спешни мерки тези кучета да нямат повече възможност да се движат извън района на предприятието и да нападат мирни граждани. Ако служителите на фирмата искат да отглеждат опасни породи, да бъдат така добри да ограничат агресията им само в района на предприятието си, се настоява в сигнала.

Снимка: Pixabay